Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το δημοψήφισμα και η επόμενη μέρα...



  Αυτό που μου άρεσε αυτές τις μέρες είναι, ότι στα ΑΤΜ έβλεπες τύπο με παρκαρισμένο το X5, να περιμένει στην ουρά, για να σηκώσει 50 ευρώ, (20άρικα εννοείτε ότι δεν είχε), μαζί με τον συνταξιούχο και τον άνεργο του ΟΑΕΔ... Παίζει ,να ήταν πιο πακετομένος δε, καθώς το εργαλείο, ξέμενε από βενζίνη και ο πανικός ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπο του. Όταν γύρισε ο συνταξιούχος και του λέει  -μας σκίσανε παλληκάρι μου οι αλήτες ο φραγκάτος γυρνάει και του λέει - Ναι...σας σκίσαμε και δεν έπρεπε. Τώρα τα πληρώνουμε όλοι. Ο ορισμός του καπιταλιστή, έχω 20 υπαλλήλους και θα απολύσω τους 15, για να βλαστημήσουν οι 5 που θα μείνουν, την ώρα και την στιγμή που έχουν δουλειά έδειξε μεταμέλεια? παπάρια έδειξε. Απλά για να μην του την πέσει ο όχλος και τον κάνει ασήκωτο και πάρει το Χ5, σε mad max run, αποφάσισε να γίνει παιδί του λαού τα 30 λεπτά που θα παρέμενε μαζί τους...

Εν το μεταξύ, παραιτήθηκε ο Σαμαράς, ο Βαρουφάκης και στο ενδιάμεσο τον τελευταίο χρόνο, κάνα εκατομμύριο Έλληνες με εθελούσια... αλλά αυτό στα ψιλά γράμματα όσο να ναι...

Πραγματικά θαυμάζω τον Κουρουμπλή. Ο άνθρωπος είναι υπόδειγμα ψυχραιμίας. Όταν ήταν 10 χρονών, έχασε την όραση του από Γερμανική χειροβομβίδα, που είχε βρει μαζί με κάτι φίλους του ενώ παίζανε... Κατάφερε όχι μόνο να σπουδάσει, αλλά  και να γίνει υπουργός υγείας, ενώ στο παρελθόν, είχε αγωνιστεί για τα θέματα αυτά όσο δεν πήγαινε. Το ότι κάθεται σήμερα, με τον κάθε μπετόβλαχο απέναντι, ο οποίος έχει το θράσος να του ανεβάζει τη φωνή του και να μην βγάζει ένα κατάνα, σε στυλ "blind fury", να γίνει το εκάστοτε studio μακελειό, δείχνει το μεγαλείο του!

Το δημοψήφισμα έλαβε τέλος και κέρδισε το ΟΧΙ... ο νεοέλληνας έζησε στιγμές 1940 και έγινε ένας μικρός Μεταξάς. Κατόπιν, άρχισε να χορεύει τσινγκολελέτα στο σύνταγμα καθώς είναι και χορευταράς... το περίεργο δεν είναι οι χοροί και τα πανηγύρια, αλλά το ότι ψήφισε όχι το 61 % και όχι το 100%... ποιός μπορεί να είναι τόσο παρανοϊκός που να θέλει να συνεχιστεί αυτό το χάλι? Ανεργία,περικοπές,μηδενική ανάπτυξη και περαιτέρω δάνεια? 3,9 στους 10 Έλληνες. Πάλι καλά. Παλαιότερα ήταν 9 στους 10  λόγω Πασόκ και ΝΔ. Όταν έσκασε η φούσκα όμως, όλοι τον ήπιανε together.
Οπότε τώρα, ξύπνησε αρκετά μεγάλος αριθμός βοδιών,(εμού συμπεριλαμβανομένου). Όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν, έτσι και αυτό το ροζ συννεφάκι της Δυνατής Ευρωπαϊκής Ελλάδας έλαβε τέλος. Καιρός να αντιμετωπιστεί. Δύσκολο ναι. Ακατόρθωτο όχι, φίλε Έλληνα.... Είσαι μαλάκας όπως όλοι μας... Αλλά στα δύσκολα δε μασάς και χτίζεις ουρανοξύστες πάνω σε ερείπια... αυτό να θυμάσαι και όλα θα φτιάξουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου