Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τα κινητά του 21ου αιώνα….

Γενικότερα αποφεύγω να πάρω ακριβά κινητά πάντα. Το περισσότερο που θυμάμαι να έχω δώσει είναι 200 ευρώ. Με ενδιέφερε να μου αρέσει εξωτερικά και να με βολεύει σε χρήση. Να έχει μία νορμάλ κάμερα και να μπαίνει στο ιντερνέτ. Τα I phone 10, galaxy s 35 και htc 1100 των 800 ευρώ με άφηναν αδιάφορο. Τόσο από θέμα αισθητικής όσο και οικονομικά.

 Πραγματικά δεν έβρισκα λόγο στο να δώσω 800 ευρώ για ένα κινητό ενώ είχα 1000 μισθό... Ξέρω από φίλους που τα έχουν πάρει κατά καιρούς τί έχουν τραβήξει όταν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα. Πήγε ένας 3 μηνών τέτοιας αξίας κινητό, πίσω στο κατάστημα γιατί του έσβηνε και το πήρε πίσω μετά από 2 μήνες! Στο ενδιάμεσο έχασε ώρες να προσπαθεί να δει τι γίνεται με τη πορεία του κινητού, δεκάδες email και τα νεύρα του έγιναν τσατάλια.

   Άλλος πλήρωσε 100 ευρώ για πλακέτα κινητού γιατί το είχε αγοράσει online από Ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά δεν ίσχυε η εγγύηση όπως τον ενημέρωσαν.
Εμένα μία φορά θυμάμαι να ταλαιπωρήθηκα πριν λίγα χρόνια όταν είχα πρόβλημα με ένα κινητό που έσβηνε μόνο του και είχε λήξει η εγγύηση. Όπου και να το είχα πάει μου ζητούσαν 120 ευρώ για επισκευή. Το κινητό έκανε 190. Δεν υπήρχε περίπτωση. Έκατσα και παίζει να διάβασα όλα τα φόρουμ της αντίστοιχης εταιρίας. Πόσταρα σε όλα και δοκίμαζα τις προτάσεις των tech guru που μου ανέφεραν. Τελικά μετά από κάνα μήνα βρήκα τη λύση και το κινητό λειτούργησε κανονικά. Δεν περίμενα τεχνολογία του 21 αιώνα, να είναι της λογικής, lego παίζω και μαθαίνω, αλλά όπως φάνηκε, πρέπει να ασχοληθείς προσωπικά με κάτι και να το ψάξεις...

  Παλιά αν δεν έπαιζε η τηλεόραση ή κόλλαγε το Βίντεο, του τράβαγες μία σφαλιάρα στο δόξα πατρί με δύναμη και πήγαινε σφαίρα. Τώρα αν το κάνεις αυτό θα σου μείνει στην καλύτερη μόνο η βάση της, ή τίποτα... Γενικότερα η τεχνολογία και συγκεκριμένα στα κινητά είναι λίγο παράνοια. Πριν 10+ χρόνια όσο πιο μικρό ένα κινητό, τόσο πιο ακριβό. Τώρα έχουμε φτάσει σε επίπεδο να είναι τουλάχιστον με 6' οθόνες. Κάτι τεράστιες παντόφλες που θυμίζουν τα Ράκαλ που είχαμε στο στρατό... λογική μηδέν.

 Ας ετοιμαστώ να πάω στο σταθμό των ΚΤΕΛ τώρα να δώσω στην τεχνική αντιπροσωπεία το γαμάτο κινητό της γυναίκας (το οποίο έχει ενσωματωμένη μπαταρία και ανοίγει μόνο με ειδικά εργαλεία), να δούμε που θα μπλέξουμε...καλή συνέχεια σε όλους.


Γ.Στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου