Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ...?

 
Μετά από δύο χρόνια απλήρωτοι ,οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είχαν μπει για δουλειά κανονικά, χωρίς να πληρωθούν τα μέχρι τώρα τα δεδουλευμένα τους και οι άνθρωποι αυτοί, ξεκίνησαν πάλι, να νοιώθουν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να ανταπεξέρχονται, στις καθημερινές τους υποχρεώσεις... Μέχρι πριν λίγες μέρες που δεν πληρώθηκαν και πάλι γιατί θεωρίες λένε, ότι ο Πάνος Καμένος πάγωσε τις μισθοδοσίες μέχρι να δει τί θα γίνει με τις μίζες των υποβρυχίων. Μία άλλη θεωρία είναι ότι αυτές οι μισθοδοσίες πήγαν ως πληρωμή στην Τρόικα για αυτό και η καθυστέρηση. Ακόμα δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία Φεβρουαρίου και σε λίγες μέρες έχουμε Απρίλιο...

Αναρωτιέμαι αν και εφόσον η κυβέρνηση "καίγεται" πραγματικά να ολοκληρωθούν αυτά τα υποβρύχια γιατί δεν στηρίζει τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά για να τα επισκευάσουν. Πώς θεωρεί ότι αυτοί όλοι μπορούν να πηγαίνουν στην δουλειά τους καθημερινά στο Σκαραμαγκά, αν δεν πληρώνονται? Θα χέσουν βενζίνη για να γεμίσουν τα αυτοκίνητα τους για να είναι τυπικοί? Και γιατί να συνεχίσουν να πηγαίνουν και να μην κάνουν απεργία?

  Ο Καμένος μέχρι τώρα έχει δείξει ότι έχει πάρει το όλο θέμα ζεστά και πραγματικά νοιάζεται για να βελτιώσει κάποια πράγματα, όπως έκανε με τα βύσματα πχ.
Εφόσον ανήκουν στο πολεμικό ναυτικό πλέον οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων πραγματικά ευελπιστώ ότι θα δράσει το συντομότερο δυνατό για να πληρωθούν ώστε να τελειώσουν και αυτά τα ρημαδουποβρύχια...
Παραθέτω την ανακοίνωση του σωματείου Εργαζομένων και του το αποστέλλω και ηλεκτρονικά μπας και το δει ο ίδιος...


 Γ.Στρ
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/3/2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Τα προβλήματα για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά δεν έχουν τέλος. Για δύο και πλέον χρόνια η διοίκηση της εταιρείας κρατούσε το Ναυπηγείο κλειστό και αρνείται να μας καταβάλει τις αποδοχές μας.
Από τον Μάιο του 2014 που υπογράψαμε την ειδική συμφωνία με το Π.Ν. ελπίζαμε ότι τουλάχιστον από εκεί και μετά θα παίρναμε έστω τις κουτσουρεμένες αποδοχές μας που αναγκαστικά συμφωνήσαμε με την Πολιτική Ηγεσία παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού.
Όμως και από το σημείο αυτό και μετά, τα προβλήματα δεν έλειψαν. Τους πρώτους μήνες υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών μας. Υπήρχαν, μας έλεγαν τότε, τεχνικά και νομικά ζητήματα. Δείξαμε κατανόηση και υπομονή.
Στη συνέχεια προέκυψε πρόβλημα με την ασφάλισή μας. Πάλι με την επίκληση τεχνικών και νομικών προβλημάτων.
   Σήμερα, 10 μήνες από την ανάληψη της κατασκευής των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό έχουμε και πάλι πρόβλημα μισθοδοσίας, η οποία έχει καθυστερήσει αρκετά, και δεν έχουμε καμιά συγκεκριμένη διαβεβαίωση για το πότε θα γίνει.
   Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται η καθυστέρηση στην μισθοδοσία μας. Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές, οι υποσχέσεις για το σήμερα ή  αύριο, καθημερινά επαναλαμβάνονται. Χωρίς όμως αποτέλεσμα...
   Το γεγονός ότι έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση και ίσως ακόμη δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί ή να πάρει αποφάσεις, δεν είναι επιχείρημα που μπορεί να μας πείσει. Δίνουμε στη νέα Κυβέρνηση κάθε πίστωση χρόνου που δικαιούται να έχει. Όμως το κόστος για την κατασκευή των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό έχει προβλεφθεί και το αντίστοιχο ποσό είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό. Επομένως η έλλειψη χρημάτων που επικαλούνται ορισμένοι, δεν μπορεί να προβληθεί ως δικαιολογία.
    Γι' αυτό και απαιτούμε από τον κάθε αρμόδιο, άμεση απάντηση.
Και βεβαίως άμεση καταβολή της μισθοδοσίας μας. Οι κουτσουρεμένες αποδοχές μας είναι απολύτως αναγκαίες για την επιβίωση των οικογενειών μας, και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με κανέναν. Όμως για λόγους επιβίωσης , είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.
    Πέρα από το άμεσο θέμα της μισθοδοσίας μας, περιμένουμε απάντηση στα βασικά μας ερωτήματα, που έχουμε θέσει πολλές φορές μέχρι σήμερα:

1.       Τί θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των Υποβρυχίων; Ο χρόνος           πιέζει, αφού σε  μικρό ακόμη χρονικό διάστημα τα υποβρύχια ολοκληρώνονται .

2.       Πως θα αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την Ε.Ε. σχετικά με  την απαγόρευση κατασκευής πλοίων ξένων πολεμικών ναυτικών;

3.       Τι θα γίνει με τις εμπορικές δραστηριότητες του Ναυπηγείου;

4.       Τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ναυπηγείου; Θα συνεχίσει να παραμένει ιδιοκτήτης ο σημερινός, ο οποίος το οδήγησε στην σημερινή άθλια κατάσταση;

5.       Τί θα γίνει με την πληρωμή των οφειλομένων αποδοχών μας από την εργοδότριά μας εταιρεία;

6.       Τι θα γίνει με την ασφάλισή μας από τον Απρίλιο του 2012;

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙO

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                  Β. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ                                Ε. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου