Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ζήλια...αναγκαίο κακό?

  
 Κατά καιρούς όλοι έχουμε ζηλέψει και μας έχουν ζηλέψει. Κάποιους τους λένε και γαϊδούρια και ότι δεν τους νοιάζει αν είναι πολύ κούλ. Απλά αυτοί δεν το δείχνουν τόσο. Το θέμα είναι ότι λίγη ζήλια ίσως και να κάνει καλό. Σίγουρα δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι και νοιάζεσαι για τον άλλο. Αλλά τι γίνετε όταν αυτό φτάνει σε επίπεδα ολέθριας σχέσης σαν την ταινία?

Μίλησα με ένα φιλαράκι και έχει σαλτάρει. Έχει μία κοπέλα τώρα εδώ και χρόνια και συζούν κιόλας και αυτοί όπως και εγώ. Η τύπισσα έχει ξεφύγει. Το παλληκάρι δεν μπορεί καν να βγει έξω μαζί της. Μπορεί να κάθονται για καφέ και να κοιτάει τη θάλασσα και αυτή θα πετάγεται απότομα αριστερά και δεξιά να δει αν πλησιάζει καμία άλλη και την κοιτάξει ο δικός της. Του κάνει σκηνές μέχρι για γκόμενα που θα δουν σε σειρά στην τηλεόραση ή σε κάποια ταινία. Δεν κάνω πλάκα. Έχει τύχει να βλέπουμε οι 4 μας ταινία σπίτι τους και σκάει γυμνή σκηνή και τον κοιτάει και του λέει -Σ αρέσει ε? θές να την γαμήσεις ε? όλοι οι άντρες το ίδιο μαλάκες είστε... Μόλις σταματήσεις να γελάς με το θέμα και το σκεφτείς σοβαρά, καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι και τόσο καλό. Το παλληκάρι είναι μαζί της τόσα χρόνια και ξέρω γιατί έχουμε μιλήσει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει κάποια άλλη. Της λέει ότι την αγαπάει και της το δείχνει κιόλας. Μου είπε ότι σκέφτεται να χωρίσει αλλά διαφώνησα. Αν σε ενδιαφέρει ο άλλος δεν χωρίζεις με το παραμικρό. Άς καθίσει να το συζητήσει μαζί της. Άς πάει σε κάποιο ειδικό να του πει πώς να το χειριστεί. Η πλάκα είναι ότι έχει τύχει να πάνε για ψώνια μαζί και τον τραβάει σε γυναικείο κατάστημα στον τομέα των εσωρούχων πχ και τον έχει από έξω να περιμένει και σκάνε όλες μέσα και εκεί δεν την πειράζει...σε άσχετες φάσεις την πιάνει.

  Ένας άλλος φίλος είχε θέμα και η δικιά του του έλεγε συνέχεια, την είδες αυτή σε κοίταξα... Επίσης έτυχε να είμαι μπροστά και ο άνθρωπος κοίταγε κάτω γιατί μπροστά είχε υπερυψωμένο σκαλί και θα σκοτωνόταν αν δεν το έβλεπε. Της το πε και η άλλη το χαβά της. Την άλλη φορά με πήρε τηλέφωνο τρελαμένος γιατί βρήκε λέει στο facebook ότι κοίταγε το προφίλ μίας παλιάς του συναδέλφου που τα είχε και με φίλο του μάλιστα. Πάλι του έκανε σκηνή. Ο τύπος, πουλάει αυτοκίνητα και επειδή έχει πατώσει η αντιπροσωπεία έψαχνε για γνωστούς-γνωστές που θα μπορούσε να κάνει κάποια πώληση...

   Ευτυχώς εγώ δεν έχω τέτοια θέματα και δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στην θέση τους. Βλέποντας τα ως τρίτος και ζορίζομαι. Δεν θα ήθελα καν να είμαι στην θέση τους πραγματικά. Όταν το όλο θέμα ξεφεύγει και φτάνει στα όρια πίεσης δεν είναι και τόσο καλό. Μεγάλη αρρώστια η ζήλια και δεν ξέρω αν μπορεί να καταπολεμηθεί. Λένε ότι στο βγάζει ο άλλος με την συμπεριφορά του. Παπάρια. Αν είσαι πειραγμένος είσαι. Δεν μπορεί να ζηλεύεις κάτι στην τηλεόραση, ή να θεωρείς όλες τις γυναίκες του κόσμου απειλή σου, ενώ ο άλλος δίπλα σου λιώνει και το δείχνει...

   Η συμβουλή μου σε όλους όσους περνάνε παρόμοιες καταστάσεις, είναι να πάνε να βρούνε ένα φιλαράκι και να πλακωθούν στα ουίσκι. Θα κοστίσει πιο φθηνά από ψυχίατρο και αυτός που θα τους ακούει θα το κάνει γιατί το γουστάρει και όχι για να βγάλει μεροκάματο. Αν δεν μπορούν να βρουν φίλο απλά να σκάσουν σε ένα υπόγειο με μπάρμαν. Δεν τους λένε τυχαία όσοι ξέρουν γιατρούς της ψυχής...έχουν συμβουλέψει κόσμο και κόσμο.


Γ.Στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου