Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΟΧΙ 31-1-2015


    Οι διαπραγματεύσεις για το μνημόνιο ξεκίνησαν… και μάλλον όχι με το δεξί όπως και αναμενόταν.. Η Ευρωζώνη και η Γερμανία κυρίως, δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση του πρωθυπουργού, να απαντήσει με το, "ο Ελληνικός λαός απέρριψε το πρόγραμμα". Το 1940 ,ο άξονας Γερμανίας-Ιταλίας-Αλβανίας, θέλησε να περάσει στην Ελλάδα για να καταλάβει στρατηγικής σημασίας θέση στον Β΄ Παγκόσμιο... Ο Έλληνας πρωθυπουργός τότε Ιωάννης Μεταξάς, του είπε να πάρει τα αρχίδια μας με ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ... Η κίνηση του Τσίπρα, στον σημερινό παγκόσμιο, οικονομικό πλέον πόλεμο, ήταν ισάξιας σημασίας. Μία Ελλάδα χτυπημένη από τις θηριώδεις πιέσεις των Ευρώ Τοκογλύφων σηκώνει το κεφάλι της και ξανα απαντά ΟΧΙ.

  Στο Spiegel, ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας και οικονομίας Albrecht Ritschl, όταν ρωτήθηκε για το κατοχικό χρέος, απέναντι στην Ελλάδα από τους Γερμανούς, είπε ότι "Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα" και στην ερώτηση του αν είναι δίκαιη η άκαμπτη συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα ότι "Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι".

  Αντίστοιχα άρθρο της washington post ανέφερε τα εξής, "Ευτυχώς για τη Γερμανία, οι δικοί της πιστωτές είχαν υιοθετήσει διαφορετική στάση μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος, το 1953, 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία κατά την προναζιστική Δημοκρατία της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Δ. Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον, συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες, αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές".

  Από τα μάτια ενός Έλληνα, ο οποίος έχασε περιουσία και συγγενικές ζωές όπως και οι περισσότεροι Έλληνες την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου από τους Γερμανούς, θεωρώ ότι αρκετά κάναμε τις κότες και βάλαμε κάτω το κεφάλι, απέναντι σε ένα κράτος που αιματοκύλησε όλο τον πλανήτη για χρόνια ολόκληρα... Η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε και τώρα είναι ξαφνικά υπόδικη, γιατί δεν δέχεται άλλο Νταβατζηλίκι? Ο Ελληνικός λαός στις εκλογές είπε ΟΧΙ. Ο πρωθυπουργός το τήρησε και μπράβο του... Ο Έλληνας δεν δέχεται απειλές και δυνάστες. Όσοι δεν το ξέρουν να ανοίξουν βιβλία Ιστορίας να ξεστραβωθούν... Αν και πάλι δεν το πιάσουν...η ιστορία επαναλαμβάνεται..απλά θα τους αναφέρουν σε 100-200 χρόνια σαν άλλη μία χρυσή σελίδα της ιστορίας του Έθνους μας!

                                                                                                                             Γ.Στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου