Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ..


  Φτάσαμε πλέον δυστυχώς  η  ευτυχώς στον απόλυτο μονόδρομο της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η κρατική φαλίρισε μετά από σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ και η ιδιωτική έφτασε σε σημείο, να αναπολούμε την ατάκα, "το γουνάκι σουυ...το θέλω πολύ!"απο το ζευγάρι της χρονιάς, που έπαιζε παλιά στο Alter..
Πλέον, εκείνες οι εκπομπές trash, είναι ορόσημα της τηλεοπτικής συνέχειας των τηλεοπτικών πραγμάτων.. Τώρα βασιλεύει η τούρκικη τηλεόραση και τα κυπριοκρητικά..
Μου λέει ο μπατζανάκης μου τις προάλλες ...-πώ μαλάκα άντε να πάω σπίτι να βάλω 4-5 επεισόδια μπρούσκο να γουστάρω! ....νόμιζα οτι δέν άκουσα καλά, ξαναρώτησα και τόνισα αν κάνει πλάκα...δέν έκανε! Μεταξύ των πρωινάδικων και των μεσημεριανάδικων που αναλώνονται διαρκώς με το ίδιο θέμα όλη μέρα..τουλάχιστον το μπρούσκο είναι πολύ καλή παραγωγή και όχι τούρκικη που μας είχαν μπουχτίσει όπως και επισήμανε η γυναίκα μου...ίσως και να χει δίκιο..(από σκηνικά και εξωτερικές λήψεις δεν το λες και κακό!).
 Τί να δει ο άνθρωπος? δεν υπάρχουν πια αντρικές εκπομπές...Ξεκινάς τη μέρα σου με Αυτιά και Παπαδάκη να σε ενημερώνουν πόσα σου κόψανε από το μισθό και τη σύνταξη,πόσους απέλυσαν σήμερα και πόσους θα απολύσουν αύριο έχοντας παράλληλα 3-4 πολιτικούς καλεσμένους που ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο χωρίς να μπορείς να καταλάβεις Χριστό από το τι λένε καθώς μιλάνε και αυτοί και ο παρουσιαστής μαζί.
Φτάνει μεσημέρι και οι εκπομπές παίζουν το τί έχουν παίξει τα πρωινάδικα..Σεφερλής πχ..(προσωπική άποψη δεν έπρεπε ποτέ να κάνει πρωινό.Έχω δεί όλες του τις επιθεωρήσεις και όλες τις σειρές μέσα στα χρόνια..είναι άριστος σε αυτό που ξέρει να κάνει..καμία σχέση με ότι καλείται να κάνει τώρα).
Φτάνουμε σε δελτία ειδήσεων πιο μετά, που άν εξαιρέσεις την προσέγγιση του Μπογδάνου ο οποίος για κάποιο περίεργο λόγο σε κρατάει..δεν ξέρω γιατί..ακόμα το ψάχνω...καμιά πενηνταριά εκπομπές μαγειρικής,(ναι πάντα ήθελα να μάθω να κάνω αρνί με μύδια και σώς βερύκοκου και κινέζικη σούπα από βελουτέ κολοκύθας με Εστραγκόν και μέλι!)..ρε δε γαμιόμαστε λέω εγώ... και καταλήγεις το βράδυ σε ταινίες του 90 που τις έχεις δει 17000 φορές.
  Άντε να δεις κάνα Θέμο που και εκεί μετά απο τόσα χρόνια έχεις κουραστεί(και ο ίδιος και φαίνεται πια..), η την κλασική ράδιο αρβύλα με τον θεϊκό πασοκτζή! Ο άνθρωπος απλά δεν υπάρχει!είναι ο ορισμός του γέλιου(με την καλή έννοια),θα τον ψήφιζα σαν cult φυσιογνωμία της Ελληνικής τηλεόρασης..σου βγάζει τον τρομερά απίστευτα αστείο και χαβαλέ τύπο και κολλάει με τα άλλα παιδιά!
Επιστροφή στα στραβά τώρα, τα σαββατοκύριακα έχουμε υπερθέαμα χορού swing tango,walls,freestyle κτλ..εννοείται ότι ο παραδοσιακός Έλληνας θα κάνει γάμο με salsa και tango και σε κάθε γλέντι θα ρίξει ένα quickstep  bailando reggaeton...!
Δεν έχει ζειμπέκικο,συρτάκι,τσάμικο,καλαματιανό,χασάπικο,νησιώτικα,Μανιάτικα,κρητικούς,Καρσιλαμά,ποντιακά πχ... πρέπει να ξέρει hip hop και Flamenco!Αυτή ειναι λοιπόν η τηλεόραση μας...
 Θα μου πεις είναι τσάμπα ρε μεγάλε! Η συνδρομητική έχει 30-40 ευρώ το μήνα και αν βάλεις ιντερνετ και τηλέφωνο...τη γάμησες!120 το δίμηνο να γουστάρεις!
  Είχα μία συζήτηση με ένα φίλο της προάλλες γιατί πάνω σε μία από τις γνωστές αντιπαραθέσεις μας, αναφέρθηκε το αν είναι καλύτερη η μία ψηφιακή πλατφόρμα από την δεύτερη που κυκλοφορεί..-Βάλε ρε μαλάκα Νίκο του λέω "Ο.." έχει ιταλικό,Ισπανικό,Αγγλικό,Γερμανικό,Ιταλικό,NBA και από του χρόνου champions league!
-Στα αρχίδια μου ρε μαλάκα!Γαύρο έχει?Σιγά μην κάτσω να δώ και σνούκερ!.....κάθεσαι και βλέπεις οτιδήποτε απο ότι μου ανέφερες πιο πάνω?
  Ένα χρόνο που έχω το συγκεκριμένο πακέτο πρέπει να έχω δει 2 Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και ένα Γιουβέντους-Ϊντερ...και από τα 85 κανάλια που δείχνει σχεδόν ποτέ δεν βλέπω κάτι πέρα απο τα ελεύθερα...εκεί κατάλαβα και τι μαλακία που με δέρνει..δηλαδή έχω πληρώσει 500+ ευρώ για να δω 3 παιχνίδια!...θα πήγαινα αεροπορικός στην Ισπανία μέσα στο Μπερναμπέου, θα έβλεπα το παιχνίδι απο κοντά και θά χα κάνει και τουρισμό με τη γυναίκα!
 Δηλαδή απο τη μία έχουμε τα ελεύθερα που δεν έχουν τίποτα και από την άλλη τα συνδρομητικά που τα πληρώνουμε για να καθίσουμε να βλέπουμε τα ελεύθερα..(ρώτησα και άλλους και είμαστε πολλοί τελικά!δεν την πάτησα μόνο εγώ!).

Ηθικό δίδαγμα..κλείνουμε το κουτί,παίρνουμε τη γυναίκα ή ένα φίλο και πάμε θησείο για καφέ...εκεί έχει Ακρόπολη...2300 χρόνια είναι εκεί και πάντα όταν την βλέπεις είναι μαγευτική.


                                                                                                                                                       Γ.Στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου