Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ...

     

   Είχαμε πιάσει με ένα φίλο στο χαβαλέ παλαιότερα το πώς θα ήταν ο Έλληνας οδηγός αν είχαμε ποτέ δηλαδή...στη formula 1.
Θα είχε φιμέ τζάμια. Κεντρικό καθρέπτη με κρεμασμένα ζάρια και εικόνες της  παναγίτσας. Χορηγός θα ήταν το "Τσίπουρο Τυρνάβου" και οι ζάντες του "Μπάρμπα Δήμου" στις 3 γέφυρες στα Πατήσια… Θα φορούσε Rayban για να κάνει το γατάκι πιλότο Tom Cruise στο Top Gun να φαίνεται μυρμήγκι μπροστά του. Θα είχε μόνιμα το χέρι έξω από το παράθυρο με Καρέλια άφιλτρο αναμμένο. Θα ήταν το μοναδικό μονοθέσιο με κόρνα.
     Η πόρτα θα άνοιγε κατά την διάρκεια του αγώνα διάπλατα για να φτύσει. Θα είχε φραπέ και frapa-holder δίπλα στο τιμόνι. Φυσικά και θα ήταν πιο μεγάλο το μονοθέσιο του για να χωρέσει τα μπάσα στο πίσω μέρος. Θα είχε βάλει turbo χαλαρά γιατί πρέπει! Η προσπέραση θα γινόταν μόνο με αναβόσβημα μεγάλης σκάλας φώτων και παράλληλου ξέφρενου κορναρίσματος.
     Σπάνια θα πήγαινε στα πιτ , γιατί ως Ελληναράς, ακόμα και αν του άναβαν ενδείξεις, υγρών φρένων, μπαταρίας και βενζίνης εκείνος θα τα έγραφε στα αρχίδια του γιατί είναι μπλιμπλίκια Ιάπωνων,Γερμανών και Ιταλών και κανείς δεν ξέρει το "μωρό" του όπως αυτός..Αν από κάποιο θαύμα δε, αναγκαζόταν να πάει για λάστιχα, θα κανε κάνα 20λεπτο γιατί ο Μήτσος, ο Μπάμπης, Ο Γιώργαρος και ο Τάκης θα του λέγανε... -Ντακς  ρε μεγάλε το βάζω πρώτο μην αγχώνεσαι..άραξε κερκίδα κάνε ένα τσιγάρο και θα ρθει ο μικρός να σου πει μόλις είναι οκ το εργαλείο..
    Η πραγματικότητα βέβαια είναι κάπως διαφορετική. Δηλαδή άν  έβρισκε χορηγό ο Έλληνας και κατέβαινε Formula1 θα τους πηδούσε όλους.. Σοβαρά για σκεφτείτε το λίγο, αν βάλεις οποιονδήποτε "πιλότο" της φόρμουλα σε οποιοδήποτε Ελληνικό χωριό, τον ποτίσεις 2  μπουκάλια ουίσκι και τον βάλεις να οδηγήσει σε ένα δρόμο χωρίς φώτα, με στροφές που κάνουν τον Διαμαντή το φιδάκι που παίζαμε παιδιά να φαίνονται ευθείες και λακκούβες- κρατήρες πόσο μακριά θα πήγαινε? Ο Έλληνας είναι καθημερινά χεσμένος απο ξύδια και
μπάφους και πάει γαμιόντας σε όλους τους δρόμους..Αν του έδινες λοιπόν ιδανικές συνθήκες και αμάξι θα τους ξεφτίλιζε όλους ανετότατα! 

  Στο σοβαρό κομμάτι τώρα...Στη σελίδα του ομίλου Μακεδονία "http://www.makthes.gr/news/reportage/127785/" αναφέρει τα παρακάτω ως τα μεγαλύτερα πολύνεκρα στην χώρα.
"Τέμπη, Οκτώβριος 1999, επτά νεκροί. Αλιάκμονας, Φεβρουάριος 2003, δεκαέξι νεκροί. Τέμπη, Απρίλιος 2003, 21 νεκροί. Μαλιακός, Σεπτέμβριος 2004, επτά νεκροί. Βέροια, Οκτώβριος 2014, πέντε νεκροί. .
     "Οι συγκεκριμένοι δρόμοι καρμανιόλες δεν έχουν να κάνουν με τη μαλακία που μας δέρνει να πηγαίνουμε μπουζούκια και να γινόμαστε φέσι και μετά να οδηγάμε το αυτοκίνητο η τη μηχανή μας. Είναι δρόμοι θάνατος!  Κακοδιατηρημένοι, χωρίς σημάνσεις, χωρίς φωτισμό και με ποιότητα ασφάλτου για παγοδρόμιο...
     Καλό θα ήταν να ασχοληθούμε και εμείς και αυτοί. Να μην έχουμε άλλα θύματα κερατιάτικα γιατί η ζωή είναι ωραία..κοιτάξτε δίπλα σας τον άνθρωπο σας, τα παιδιά σας,και τους δικούς σας, και να το επαναλαμβάνετε όσο μπορείτε.

                                                                                                                                          Γ.Στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου