Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ PART 1 (ΔΙΗΓΗΜΑ..ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...ΕΙΝΑΙ?)

     Τελικά το μόνο που μένει από όλα είναι μία αμυδρή απόχρωση αναμνήσεων..
Το πρώτο πράγμα που σε μαθαίνουν στην έκθεση στο σχολείο, είναι το να μην ξεκινάς μία πρόταση με το τελικά.. Τόσα ξέρουν τόσα λένε.. 
Δεν τίθεται θέμα απογοήτευσης, ή άσχημης σκοπιάς των πραγμάτων. Τίθεται θέμα κατά του πόσο ρεαλιστής είσαι και κατά πόσο θα συνεχίσεις να ζεις , στα συννεφάκια των καρτούν που σου πασάρανε από τα πρώτα σου βήματα..
Όταν μεγαλώνεις, θεωρείς ότι όλα θα πάνε καλά, βάση των "αρχών", και των πεπιεσμένων ιδεών που λαμβάνεις, από το σπίτι-σχολείο-εκκλησία και το γενικότερο περιβάλλον δημιουργίας ιδεών και διάπλασης χαρακτήρων.
Σε προετοιμάζουν, για να πρωταγωνιστήσεις σε μία ταινία της Disney, στην οποία όλα πάνε καλά και ο κόσμος, είναι ένα βαθύ γαλάζιο, σε ένα καμβά χρωμάτων.
Όσα σου έχουν πει, πάνε στράφι, την στιγμή που θα ξεμυτίσεις στον "αληθινό" κόσμο. Να είσαι ευγενικός,υπομονετικός και να δίνεις στον κόσμο, γιατί έτσι θα βρίσκεις το δίκιο σου και θα πάς μπροστά.. Θα θελα να ήξερα, πόσο μαλάκες είναι αυτοί που αποφάσισαν να σε έχουν σε μία φούσκα και όταν σκάσει αυτή να είναι χιλιόμετρα μακριά κριτικάροντας σε και λέγοντας σε ανώριμο και ονειροπόλο..
          Η τυπική ζωή ενός εφήβου ξεκινάει από το σχολείο. Αν βγάλουμε από τη μέση το νηπιαγωγείο, κατά το οποίο έχεις 20 κουτάβια που μαθαίνουν, που να χέζουν και να κατουράνε, κάνοντας μουτζούρες, τις οποίες όλοι οι "σοβαροί" ενήλικες, αντιμετωπίζουν σαν να βγήκε ο γαμιάς του Πικάσο, κάνοντας κωλοδάκτυλα στο σύμπαν, τότε καταλαβαίνεις ότι η 3d ψευδαίσθηση ξεκίνησε...
Μία ταινία άγνωστης διάρκειας, με αγωνία-σέξ-περιπέτεια-δράμα που μπορεί να πάρει μορφές κωμωδίας, δράματος ή και θρίλερ..
Όσοι πάνε σινεμά συχνά συνήθως, το δηλώνουν και σαν χόμπι, στα εμετικά βιογραφικά τους, κατά την συνέντευξη ή άν σου αναλύσουν το πάθος τους για την ταινία, αναφέρουν ότι είναι και τρόπος ζωής... Μάλιστα.. δηλαδή Αρχιμαλάκα , δέν είναι η ζωή σου τρόπος ζωής..., αλλά το να πάς να δεις, τον ξανθό γαλανομάτη, μαυρισμένο υπεργαμίκουλα, ο οποίος πηδάει και τον διάολο, στη διάρκεια της ταινίας είναι "τρόπος ζωής".
          Το γεγονός, του ότι σπούδασες Πυρηνική φυσική, με 2 μεταπτυχιακά και σκέφτεσαι με νετρόνια και ποζιτρόνια, όντας μία πιθανή ιδιοφυία, του τομέα σου, αλλά δικαιολογείσαι για τα χόμπι σου, στον 20 χρόνο λιγδιάρη  "διευθυντή" πωλήσεων του φαστφουντάδικου, που πήγες για συνέντευξη για 300 ευρώ το μήνα 6ωρος δεν σου αρκεί για ζωή ε?...
          Οι μισοί μου φίλοι, γνώρισαν μία γυναίκα στην ζωή τους στα ....15-16 και μετά από 10 χρόνια σχέσης αποφάσισαν να κάνουν δύο παιδιά και να περιμένουν από αυτά, να εκπληρώσουν τα δικά τους ανεκπλήρωτα σχέδια...οι άλλοι μισοί είναι νεκροί, από καταχρήσεις-ουσίες-αυτοκινητιστικά ,ανίατες ασθένειες... και ναι τους θυμάμαι και αυτούς.
           Αν έρθει η κουβέντα σχετικά με τους φίλους κάποιου θα σου πει.. -Ναι ο Γιάννης είναι μαλάκας γιατί αυτό , ή ο Γιώργος γαμώ τα παιδιά για εκείνο... και ο Αλέξης που τρώγατε από το ίδιο πιάτο, και σου έσωσε τη ζωή εκείνο το βράδυ και πέθανε όταν ένας μεσήλικας, κωλομπαράς, γαμημένος, πέρασε κόκκινο μεθυσμένος και τον έκανε χαλκομανία, τι είναι ρε μουνί? Δεν είναι φίλος..? Ήταν... και εσύ, θα είσαι μια μέρα για τους άλλους ιστορία, όμως μεγάλε... αυτό να θυμάσαι..
       Γενικότερα, όσοι διαβάσετε αυτό θα καταλάβετε ..., άν καταλάβετε... , ότι υπάρχει και η γαμημένη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης την οποία ο άνθρωπος χέζεται να την δει.. Αυτό συνέβαινε απο τότε που ήμασταν παιδιά.. Περπατάγαμε στον ίδιο δρόμο που γυρνάγαμε από την αλάνα-πλατεία σπίτι κάθε βράδυ, με μία τρομερή άνεση και ύφος του ότι μας ανήκει ο κόσμος...ότι δεν μας αγγίζει τίποτα.. και τότε καιγόταν η λάμπα... και είχες 20-30 μέτρα απόλυτο σκοτάδι, για να φτάσεις στην πόρτα του σπιτιού... ο τόσο γνώριμος δρόμος γινόταν εφιαλτικά σκοτεινός και απειλητικός... έκλεινες τα μάτια και έτρεχες όσο γίνεται πιο γρήγορα για να φτάσεις στην πόρτα και όταν το έκανες, δεν κοίταγες καν πίσω.. θα το κρατούσες μέσα σου σαν μία αδυναμία της ψυχής και δεν θα το μοιραζόσουν ποτέ και με κανένα...
     Αυτή η αίσθηση φόβου λέγεται αίσθηση αυτοσυντήρησης.. είναι αυτό που θα σε έσωζε αν ήσουν σε μία ζούγκλα και άκουγες κάτι πίσω.. στην ζούγκλα απλά θα έτρεχες και θα πέρναγες τον Μπέαρ Γκρίλς σαν σταματημένο..(αν δεν ξέρεις ποιός είναι αυτός γάμησε το... άντε Παντελίδη το βράδυ και άνοιξε ένα μπουκάλι και για εμάς ...)..
Αυτή λοιπόν την αίσθηση αυτοσυντήρησης και βασικού ενστίκτου επιβίωσης, δεν στην δίδαξε κάποιος.. την έχεις έμφυτη. Χιλιάδες χρόνια πριν υπήρχαν κάτι ζωάκια που λέγονταν δεινόσαυροι...είχαν το μέγεθος του κτηρίου του ΟΤΕ και τρώγανε εσένα, την μάνα σου και την πουτάνα την αδερφή σου σε 3 δευτερόλεπτα..
Έχεις δίκιο για το παραπάνω που στράβωσες...συγνώμη...ειλικρινά...ήταν υπερβολή...όχι σε 3 δευτερόλεπτα...σε 5 τουλάχιστον..να είμαστε και ακριβολόγοι...
Σήμερα έχεις σοβαρό πρόβλημα όταν η ταινία που έβαλες να κατεβάσεις παράνομα κατεβαίνει όχι σε μία ώρα αλλά σε 2.... Θα πάρεις τηλέφωνο τον πάροχο του ίντερνετ και θα τους γαμήσεις όλους... Έτσι λες σε όποιον μιλήσεις για το σοβαρό σου πρόβλημα... θα πάρω και θα τους γαμήσω... Και παίρνεις τηλέφωνο λοιπόν να μιλήσεις με κάποιον ο οποίος είναι εκεί για να σε βοηθήσει... και η συνομιλία πάει ως εξής..

- "talk talk" ονομάζομαι «Εξ ανάγκης Γαμότυχος» ,πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω..?
-Άκου φιλαράκι, έχουμε θέμα...τι θα γίνει με την πάρτι σας?
-Μπορείτε να γίνεται πιο σαφής? ποιά  είναι η φύση του προβλήματος σας για να το κοιτάξουμε..
-Μεγάλε το εργαλείο σέρνεται... Σας πληρώνω 16 ευρώ το μήνα και δέν μπορώ να κατεβάσω μία ταινία με ταχύτητα της προκοπής...
-Βεβαίως δώστε μου λίγο χρόνο να δώ την γραμμή σας..... από ότι βλέπω μετά από τον τεχνικό έλεγχο της γραμμής σας λειτουργεί στα μέγιστα..δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα..
-Κατάλαβα.. ρε θα σας γράψω στα αρχίδια μου και θα πάω στην paparos united, που μου κάνανε προσφορά 15,99 το μήνα...γιατί να πληρώνω εσάς ρε 16 ευρώ?
-Δώστε μου ένα λεπτάκι να σας συνδέσω με το τμήμα παραπόνων...σας ευχαριστώ πολύ..
-------
-Τμήμα παραπόνων ονομάζομαι «Πουστριλίκι Καυλοφωνίτση» πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω..
-Κοίτα μανάρι... πόσο είσαι...20-21..μμμ... λοιπόν..όπως έλεγα και στον μπάμια τον άλλο, επειδή είσαστε για τον πούτσο θα αλλάξω εταιρία και θα πάω κάπου με 15.99....
-Αν σας κάνουμε το συμβόλαιο 15.98?
- Ε τότε αλλάζει μανίτσα μ... να σαι καλά..........μαλάκα Μήτσο τους γάμησα…ακούς πριν τερματιστεί  η κλήση. 
Κάπως έτσι κλείνεις την γραμμή και κατάφερες να κάνεις την μηδενικότητα σου να πάει σε αρνητικό πρόσημο...μπράβο μαλάκα..είσαι η ζωντανή απόδειξη του όρου εφαρμοσμένα μαθηματικά...
      Φυσικά αυτή η συμπεριφορά σου συνεχίζεται σε 24ώρη βάση... ξυπνάς το πρωί να πάς για δουλειά... κοιτάς το παιδί σου με το βλέμμα του, γιατί δεν τραβήχτηκα όταν έχυνα την μάνα σου στα 4 εκείνο το βράδυ μεθυσμένος και συνεχίζεται ρίχνοντας 2 παναγίες, στην γυναίκα σου που ο Ελληνικός είναι παγωμένος...
Σωστά... το ότι η γυναίκα σηκώθηκε χαράματα, να σου κάνει τον καφέ σου και να σου ανοίξει θερμοσίφωνα να κάνεις μπάνιο δεν λέει κάτι... δεν υπολόγισε η καργιόλα, ότι θα έχεζες τρία τέταρτα... και λίγα της είπες... και ο γιός σου τί σου είπε μετά? πατέρα έχω προπόνηση σήμερα θα έρθεις? καλά έκανες και του είπες ότι θα γίνει χαμάλης αν συνεχίσει να ασχολείται με την μπάλα... αν δεν γίνει άλλος ένας γιατρός, η δικηγόρος τι θα κάνουμε? Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο έγκλημα.. πρέπει να βάλουμε απο τα σύνορα ,2-3 εκατομμύρια σκληροπυρηνικούς αλλοδαπούς φονιάδες τουλάχιστον..Έτσι θα έχουν δουλειά και οι δικηγόροι και οι γιατροί στα νοσοκομεία..
Είσαι ρατσιστής θα μου πείς...γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν εγκλήματα... ?
Άν δεν είχε πάρει παρτούζα την μάνα σου ένας Αλβανός ένας πακιστανός και ένας Μαροκινός δεν θα ήσουν εδώ τώρα να διαβάζεις αυτό και να αναρωτιέσαι..? έτσι δεν είναι? άρα... ? είδες ? έχεις δίκιο πάντως γιατί δεν σου πα να την παίρνανε παρτούζα ο Μπάμπης ο Λάμπης και ο Μήτσος...συγνώμη...ήταν ρατσιστικό..
      
     Που λες η μέρα σου συνεχίζεται όταν ξεκινάς για δουλειά..μπαίνεις στην bmw δάρα σου , ανάβεις τσιγάρο και ψάχνεις για 1345.45 στα Fm, Για να ακούσεις Καζαντζίδη στις 7 το πρωί..., γιατί σε εκφράζει...βέβαια.. ο άλλος έζησε πόλεμο-θάνατο-ξενιτιά ,αλλά εκφράζει εσένα με την bmw στην Κηφισίας, σταματημένο στο φανάρι, που ο μόνος λόγος που πάς για δουλειά ,είναι για  να πάρεις μάτι τον κώλο της γκόμενας, που την έχει ο διευθυντής σου να του κάνει πίπες και να βγάζει φωτοτυπίες, όταν δεν μπορεί καλά καλά να κατανοήσει πιό κουμπί πρέπει να πατήσει από μόνη της χωρίς να έρχεται να σου λέει..
-μωρέ δεν δουλεύει πάλι αυτό.....μμμ....μήπως ξέρεις γιατί?.... ΈΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ κουμπί έχει όλο και όλο...τι δεν καταλαβαίνεις μωρή κινούμενη σιλικονάτη πλαστικούρα?
     Φτάνεις λοιπόν στην δουλειά σου μετά από 1 μίση ώρα..γιατί γουστάρεις που έχεις αμάξι...η μηχανή δεν σου κάνει που θα έφτανες σε 12 λεπτά γιατί είναι αλητεία, εκτεθιμέμενη στις καιρικές συνθήκες και όχι ασφαλής... ναι όντως..ένας τόνος κυρτά και γυαλισμένα μέταλλα που ανά πάσα στιγμή σε τρακάρισμα μπαίνουν μέσα σου και σου πετάνε τις αμυγδαλές από την κωλοτρυπίδα είναι ασφαλές ενώ η μηχανή όχι...
Ανεβαίνεις στο γραφείο και ανοίγεις το pc..  πας στην κουζίνα και κάνεις καφέ.. 2 πακέτα τσιγάρα μετά και αφού σε έχει πιάσει λιγούρα κάθεσαι στο γραφείο σου.. δεν έχει σημασία που είσαι σε δημόσια υπηρεσία και δουλειά σου είναι να εξυπηρετείς τον πολίτη... ο τύπος που περιμένει στο γραφείο σου, με την ταμπέλα πρωτόκολλο, και έχει ήδη ανεβοκατέβει 5 ορόφους, 3 φορές, για να του βάλεις μία υπογραφή και μία σφραγίδα, είναι στα όρια εγκεφαλικού... τον κοιτάς και βλέπεις την χαρά στο πρόσωπο του.. και τότε σηκώνεις το τηλέφωνο και παίρνεις τον Ντίνο ο οποίος κάθεται στο απέναντι ακριβώς γραφείο....
-Έλα ρε μαλάκα...
-Που σε ρε μαλάκα..
-Εδώ ρε μαλάκα...που νά μαι...γάμησε τα...
-Τι λέει?
- Τί να πει?... να σου πώ ρε μαλάκα..πείνασα ...πάμε μία απέναντι καντίνα στο Μαράκι..?
-Πωωω...μαλάκα έγραψες...σαντουιτσάκι με διπλό καλαμάκι?
-Χαλαρά...και 2-3 παγωμένες...
-Έρχομαι...
----
     Εκεί σηκώνεσαι στεγνά αφήνοντας τον τύπο μπροστά σου να φαντασιώνεται,  για το πώς θα είναι η ζωή του στον Κορυδαλλό, επειδή σε έπιασε απο το λαιμό και σε χτυπούσε μέχρι που τα μυαλά σου, να μοιάζανε στο πάτωμα, με στραβοχυμένη ναπολιταίν....
3 ώρες μετά και αφού αναλύσατε, (όπως και πρέπει ) , με το Ντίνο το γιατί έχασε η Δόξα Βύρωνα από την Barcelona με 0-7 και ότι αν ήσασταν εσείς πρόεδροι -προπονητές-παίκτες. Ο Μέσσι, θα τσιμπούκωνε τον Τραχανοπλαγιά, ο οποίος είναι αποκάλυψη εξτρέμ και ο Καραμπαλίκας, θα έδινε τη φανέλα του στο Ρονάλντο ο οποίος θα παράταγε το ποδόσφαιρο απο την ντροπή του.. 
   Ξανά είσαι στο γραφείο σου... και ο μαλάκας που περίμενε από πριν, περιμένει ακόμα...και λέει ότι έχασε και μεροκάματο για να έρθει στην υπηρεσία σου να πάρει το χαρτί... ρε το μαλάκα ...σκέφτεσαι...
Ώπα... έχει φέρει δήλωση 101,134,πιστοποιητικό γέννησης,αφμ,αμκα, αριθμό μητρώου αρρένων και ταυτότητα και δίπλωμα...αλλά...που είναι το χαρτί από το διευθυντή του 4ου που δηλώνει ότι τα έχει φέρει?
Τον κοιτάς όπως του αρμόζει που ο βλάκας έκανε τέτοια παράλειψη και του λες...
-Λυπάμαι κύριε, αλλά πρέπει να έχω υπογραφή από τον κύριο Ταξυνίδη, στο τμήμα γενικών εγγράφων παραλαβής της υπηρεσίας...
-Κύριε είμαι από τις 8 εδώ και έχω πάει σε όλους τους ορόφους...δεν γίνεται κάτι?καίγομαι να πάρω το έγγραφο γιατί χωρίς αυτό δεν μπορώ να πουλήσω την επιχείρηση..
-Λυπάμαι αλλά καταλαβαίνετε ότι και μένα είναι η δουλειά μου! ...του απαντάς με στόμφο που θα ψάρωνε και ταξίαρχο....
Εκεί ένα πενηντάευρω, εμφανίζεται πάνω στα χαρτιά όταν στα ξαναδίνει...
-Είστε σίγουρος ότι λείπει το χαρτί...σου λέει...
-Πώωωω χίλια δίκια έχετε... με συγχωρείτε.. δεν το παρατήρησα ότι είχατε την υπογραφή....
Μετά από δύο ώρες και έχοντας βγάλει σκληρά 200 ευρώ μαύρα, σηκώνεσαι και παίρνεις το σακάκι και την τσάντα και πας από τον Ντίνο...
-Μαλάκα την κάνω εγώ...
-Τι λέει δικέ μου?Πώς πήγε σήμερα?
-Μαλακίες...νέκρα...εσύ?
-Καλά μωρέ...μια διακοσάρα... πάνω κάτω...
-Το βράδυ ποτάκι?
- Ε ναι ρε....θα σε πάρω...
-¨Έγινε παικταρά μου...

Άλλη μία μέρα πέρασε στην κόλαση της μεγαλούπολης...γεμάτη άγχος και στρές... επιστροφή στο σπίτι για μάσα,...3ωρο μεσημεριανό ύπνο , μπανάκι και έξοδο με τον αδερφό στο purple haze... το Ρωσιδάκι από προχτές σε τσιμπούκωσε με μόνο 120 ευρώ...,παίζει και να σε γουστάρει....μωρέ στάνταρ σε γουστάρει...παίζει κονέ...

                                                                                                                                          Γ.Στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου