Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΣ...ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΨΥΧΟΥΣ..


Διαβάζοντας για πολλά ώς συνήθως δυστυχώς πέτυχα και το παρακάτω ...παραθέτω και το
λίνκ...

http://news247.gr/eidiseis/weekend-

edition/deka_alhtheies_poy_den_kserame_gia_tis_aytoktonies_sthn_ellada.3032397.html?

service=print


Πόσοι αυτοκτόνησαν στην Ελλάδα από το 2003;
Την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα είχαμε συνολικά 3.593 θανάτους από αυτοκτονίες. Ωστόσο, εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών, που καταγράφονται.

Αναλυτικότερα τα δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:
* Το 2003 καταγράφηκαν 375 αυτοκτονίες (306 άνδρες και 69 γυναίκες)
* Το 2004 καταγράφηκαν 353 αυτοκτονίες (285 άνδρες και 68 γυναίκες)
* Το 2005 καταγράφηκαν 400 αυτοκτονίες (321 άνδρες και 79 γυναίκες)
* Το 2006 καταγράφηκαν 402 αυτοκτονίες (330 άνδρες και 72 γυναίκες)
* Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες (268 άνδρες και 60 γυναίκες)
* Το 2008 καταγράφηκαν 373 αυτοκτονίες (268 άντρες και 65 γυναίκες)
* Το 2009 καταγράφηκαν 391 αυτοκτονίες (333 άντρες και 58 γυναίκες)
* Το 2010 καταγράφηκαν 377 αυτοκτονίες (336 άντρες και 41 γυναίκες)
* Τo 2011 καταγράφηκαν 477 αυτοκτονίες (393 άντρες και 84 γυναίκες)
* Το 2012 καταγράφηκαν 508 αυτοκτονίες (417 άντρες και 91 γυναίκες)
Ωστόσο, σύμφωνα με το τμήμα αυτοκτονιών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κλίμακα" , η τάση που καταγράφεται για τα έτη 2013 και 2014, εμφανίζει σημάδια μείωσης. Πιο αναλυτικά, το πρώτο οκτάμηνο του 2013 οι αυτοκτονίες ήταν 229 (193 άνδρες και 36 γυναίκες), ενώ το ίδιο διάστημα του 2014, οι αυτοκτονίες διαμορφώνονται σε 209 (173 άνδρες και 36 γυναίκες). "Τα έτη αυτά μειώθηκαν οι αυτοκτονίες, αλλά σχεδόν διπλασιάστηκαν οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή πρόληψης αυτοκτονιών - 1018, χωρίς όμως να έχουν καταγραφεί επίσημα στοιχεία", μάς ενημερώνει ο επιστημονικός διευθυντής της Κλίμακας και ψυχίατρος Κυριάκος Κατσαδώρος.
---------------------------------------------------------------------------------

  Χωρίς μαλακίες έχω ανοιχτό το word κάνα πεντάλεπτο και χαζεύω τα νούμερα σαν βλάκας..έχω κάνει ήδη τρία τσιγάρα και προσπαθώ να βρώ κάτι να πώ.
Τα νούμερα των αυτοκτονιών είναι σαν τους μισθούς των Ελλήνων αυτή τη στιμή.
Κυμαίνονται απο 275-508 πτώματα....
Η τάση λέει πιο κάτω, που καταγράφεται το 13 και το 14 εμφανίζει σημάδια μείωσης..Ο δείκτης ψόφου, αναλογικά είναι πτωτικός σε σχέση με τις κλήσεις..Dow jones θανάτου δηλαδή στην Ελλάδα ε?
Όλα αυτά τα "νούμερα" παραπάνω είναι άνθρωποι. Συμπολίτες μας, είχαν οικογένειες,παιδιά,φίλους.
Όσο και να μη θέλω να το πάω στο πολιτικό κομμάτι και να μείνω στην ανάλυση αιτιών, δέν γίνεται καθώς διάβασα στο άρθρο αυτό και τα παρακάτω..
"""Τα στρεσογόνα γεγονότα ζωής, κοινωνικοοικονομικά στην παρούσα περίοδο, κινητοποιούν την ευαλωτότητα και μπορούν να οδηγήσουν σε ακραία αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.
Οι άνθρωποι που αυτοκτονούν συχνά  βιώνουν σημαντικές απώλειες στη ζωή τους (π.χ. απώλεια αγαπημένου προσώπου π.χ. λόγω θανάτου ή χωρισμού, απώλεια εργασίας, απώλεια ρόλου, π.χ. συνταξιοδότηση, ή ακόμη απώλεια αξιοπρέπειας, π.χ. σε περίπτωση δημόσιου διασυρμού)."""

  Απώλεια εργασίας και απώλεια αξιοπρέπειας σε περίπτωση δημόσιου διασυρμού...Μάλιστα!
Έχουμε πάνω απο 800000 (οκτακόσιες χιλιάδες)εγγεγραμμένους ανέργους..ένας στους 100 να παρουσιάσει τα παραπάνω συμπτώματα θα μιλάμε για άλλες 800 αυτοκτονίες..
Το κράτος της ανάπτυξης και τα κουραφέξαλα της πολιτικής των τελευταίων 30+ ετών πρέπει να σταματήσουν ΤΩΡΑ.ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.. Κουραστήκαμε χαρτογιακάδες των 30000 ευρώ το μήνα να μας κοιτάνε στα μάτια και να μας λένε - Το ξέρουμε οτι περνάμε δύσκολες στιγμές αλλα όλοι μαζί θα βγούμε απο την κρίση.....
Ποιοί όλοι μαζί ρε γαμημένε? Εσύ θα πάς με το cayenne για καφέ στο Κεφαλάρι και μετά στο Μικρολίμανο για Αστακούς με τα κλεμμένα λεφτά μας και εμείς θα στηνόμαστε στο σούπερ μάρκετ, να κοιτάμε πιο τυρί για μακαρόνια είναι το πιο φτηνό, για να γλυτώσουμε 1 ευρώ, ώστε να πάρουμε 2 ακόμα γάλατα για τα παιδιά μας? Έτσι θα το περάσουμε μαζί?
Πού την είδες την ανάπτυξη, που 7/10 γνωστούς μου είναι άνεργοι και οι άλλοι 3 στήνουν κώλο στα αφεντικά τους, δεχόμενοι εξευτελιστικές μειώσεις μισθών και ψυχολογικό εκφοβισμό καθημερινά, για να μήν χάσουν την δουλειά τους...
Φτάσατε τον κόσμο στα όρια του και τον έχετε κάνει να πηδάει απο ταράτσες και να τινάζει τα μυαλά του στον αέρα και μπορείτε ακόμα και κοιμάστε το βράδυ?Μπορείτε ακόμα να γαμάτε την γκόμενα σας και να κοιτάτε τα παιδιά σας στα μάτια? Εσείς ρε βρωμόσκυλα έπρεπε να τραβήξετε χαρακίρι αν είχατε τιμή...παπάρια έχετε..είστε μηδενικά και το μόνο που κοιτάτε, είναι να πανικοβάλετε τον κόσμο στο τί να ψηφίσει. Όχι τον ένα γιατί θα βγούμε από το ευρώ και θα παγώσουν τα ταμεία και οι συντάξεις. Όχι τον άλλο γιατι δεν έχει πλάνο διαχείρισης-συντήρησης της εξόδου απο το ευρώ..
   Εδώ κάνετε έξοδο του Μεσολογγίου σε όλους τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Εσείς μας φτάσατε ως εδώ και δώσατε τον Τσοχατζόπουλο μόνο, σαν αποδιοπομπαίο τράγο, να πληρώσει για όλα, λές και θα πούμε, -Ά εντάξει!να μωρέ είδες?υπάρχει δικαιοσύνη τελικά!
Εσείς διαλύσατε τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τα σώματα ασφαλείας, τσακίζοντας τα ταμεία των αστυνομικών-στρατιωτικών-πυροσβεστών... και μετά όταν έχετε την ανάγκη τους, υπόσχεστε λαγούς με πετραχήλια, γιατί χέζεστε μην ξυπνήσετε και έχετε Παττακό - Παπαδόπουλο part II, ή μήπως ξυπνήσετε και δείτε καμία Τουρκική σημαία στο Σύνταγμα.... Σας έχουν πάρει όλοι πρέφα πλέον..πολιτικές συζητήσεις κάνουν και τα 15χρονα εδώ και καιρό..ξύπνησαν οι πάντες..μόνο εσείς κοιμάστε!.
Κανένας δεν αξίζει να πεθάνει πλέον για την  πάρτυ σας ρε ..το καταλάβατε?Κανένας!



                                                                                                                                              Γ Στρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου