Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

STRATEGO


   Το "Στρατέγκο", ήταν ένα παιχνίδι Στρατηγικής, που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά...
Είχες 40 πιόνια εσύ και 40 ο αντίπαλος. Τα πιόνια είχαν δύναμη από 10, που ήταν και το πιο ισχυρό μέχρι 1. Σκοπός ήταν, να πιάσεις την αντίπαλη σημαία, ή να πιάσεις τον αντίπαλο στρατηγό με τον κατάσκοπο σου. Το κωμικοτραγικό ήταν ότι ο κατάσκοπος είχε δυναμικότητα 1. Το πιο αδύναμο πιόνι ήταν αυτό που μπορούσε να κερδίσει σε μία κίνηση όλη τη μάχη.
   Κάπως έτσι, είναι και η κατάσταση των πολιτών σήμερα. Απέναντι σε μεγαλύτερα νούμερα από εσένα(γιατί όλοι μας νούμερα είμαστε, μην το ψάχνεις...), καλείσαι να κάνεις τις σωστές κινήσεις στο ταμπλό της καθημερινότητας, για να κερδίσεις το παιχνίδι της επιβίωσης.
   Χθες είχε συνέντευξη ο Παπανδρέου... Τώρα που σταματήσαμε όλοι να γελάμε, να σταθούμε σε 2-3 πράγματα που ανέφερε. "Η Μέρκελ δεν με στήριξε δημόσια". "Ο Σαρκοζί το ίδιο".
  Ο Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας,(με τέτοιο όνομα θα κάνε καριέρα σε Μπαρτσελόνα,Ρεάλ και ΟΦΗ χαλαρά), σε βιβλίο που έγραψε, ανέφερε ότι το Νοέμβριο του 2011, στην G20, ο Σαρκοζί πάτησε πάνω στην καρέκλα, ανέβηκε στο τραπέζι για να αρπάξει τον Παπανδρέου και τον κράτησαν ομόλογοι του τελευταία στιγμή ενώ εκείνος ούρλιαζε, "You are a fuckinggg psycho", στον τότε ένδοξο πρωθυπουργό μας. Επίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη τότε με τον Ομπάμα, ο Σαρκοζί με ανοικτά μικρόφωνα λέει στον πλανητάρχη, ότι ο Παπανδρέου "είναι άχρηστος, βρωμιάρης και ότι νόμιζε ότι μπορεί να μας γαμήσει, αλλά δεν ήξερε με ποιούς είχε μπλέξει"...
  Ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος έφυγε από την χώρα και ήταν διαρκώς στην Αμερική για πάνω απο δύο χρόνια, δίνοντας στην Αρβύλα, το Λαζόπουλο και το Θέμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη δυνατότητα να παίζουν κλιπάκια με το απών, από την βουλή, επέστρεψε και ζητά την ψήφο μας? Τί να πεις... Η λέξη φιλότιμο που είναι και Ελληνικό προνόμιο προφανώς του διαφεύγει. Η δε μαλακία μάλλον υπάρχει σε υπερθετικό βαθμό... Άν και άν πάει να τον αρπάξει κανένας Έλληνας δεν νομίζω να τον κρατήσει κάποιος απο το να το κάνει...

   
                                                                                                                         Γ.Στρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου