Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

GAME OF THRONES..MADE IN GREECE

   

    Η πλέον γνωστή, και αγαπημένη σειρά, εκατομμυρίων τηλεθεατών του HBO, που έχει κερδίσει τους τηλεθεατές παντού. Δολοπλοκία, άιμα,στρατηγική,γαμήσι και ανατροπές. 
    Εδώ το ζούμε χρόνια, με τον οίκο ΝΔ (ο οίκος ναι μπορεί να έχει και πολλαπλή σημασία..),τον οίκο ΠΑΣΟΚ, Τον οίκο Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον οίκο Σύριζα τον οίκο ΧΑ και τον οίκο ΚΚΕ.
   Πολλά χρόνια πριν, στο κράτος Ελλάς, βασίλευε Ο Α. Παπανδρέου. Ηγεμόνας του ΠΑΣΟΚ με το πράσινο banner με σήμα τον ήλιο. Ήταν ένας δυνατός ηγεμόνας, δίκαιος με το λαό ,και στήριξε τόσο τους γαιοκτήμονες της εποχής αλλά και τους αγρότες. Αντιμετωπίζοντας κρίση λόγο της σύφιλης και διαφόρων αφροδίσιων νοσημάτων, καθώς εκείνη την εποχή ο λαός είχε μία έξαρση απαράμιλλης κτηνοβασίας,  αποφάσισε να στραφεί προς βοήθεια στον υπερβορά και σε δυνατότερες δυνάμεις για αυτόν για βοήθεια... Το έκανε και έλαβε το γνωστό πακέτο Ντελόρ. Αυτό ανακούφισε τον λαό και έμεινε και αρκετός χρυσός, ώστε να ευδοκιμήσει η χώρα για πολλά χρόνια. Οι αγρότες πλέον μεγάλωσαν σε δύναμη και το κρασί έρεε άπλετο για όλους.
  Παρόλα αυτά ο λαός ήθελε το κάτι παραπάνω, έτσι λοιπόν εκλέχτηκε ο οίκος της ΝΔ, με το γαλάζιο banner, με σήμα μία γροθιά που κράταγε ένα πυρσό, ο οποίος ξεκίνησε σφάζοντας όσους είχαν ανέβει σε εξουσία, κατά την διάρκεια του ΠΑΣΟΚ, ορίζοντας δικούς
του κυβερνήτες στα κρατίδια, με απώτερο σκοπό να διατηρήσει την εξουσία για πάντα.
   Το παιχνίδι εξουσίας μεταξύ των δύο μεγάλων οίκων συνεχίστηκε μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα χρόνια έγιναν δεκαετίες και αρχηγοί των οίκων παρέμειναν συγγενικά πρόσωπα των αρχικών.
   Στον οίκο ΝΔ,είχε αναλάβει ο ανιψιός Καραμανλής. Προσπάθησε να κυβερνήσει σαν τον θείο του, αλλά το βάρος του στέμματος ήταν πολύ για αυτόν και γονάτισε. Στο ΠΑΣΟΚ, είχε αναλάβει ο υιός Παπανδρέου, ο οποίος αν και είχε σοβαρά νοητικά προβλήματα ο λαός τον στήριξε ως κίνηση αγάπης και σεβασμού στον αγαπημένο τους ηγέτη...  Δυστυχώς είπε ψέματα, ότι μπορούσε να διατηρήσει τις σοδειές ,αλλά δεν υπήρχε  χρυσός. Άμεσα εκδιώχτηκε από τη χώρα και θα επέστρεφε δειλά δειλά αργότερα, για να προσπαθήσει να ξαναπάρει ένα κομμάτι γης δικαιωματικά.
  Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το ΚΚΕ ήταν ο τρίτος οίκος σε δύναμη, έλλειψη τετάρτου προφανώς, ο οποίος είχε το κόκκινο banner με σήμα ένα σφυροδρέπανο. Αυτός ο οίκος δεν κατάφερε ποτέ να εξελιχθεί σε εξουσία , καθώς οι εσωτερικές του διαμάχες τον αποδυνάμωναν υπερβολικά πολύ, ώστε να καταφέρει να αποκτήσει ποτέ την εξουσία.    Μέσω μίας συμμαχίας που δημιουργήθηκε από αυτό τον οίκο, δημιουργήθηκε και ο οίκος συνασπισμού, στον οποίο και θα επανέλθουμε αργότερα.
  Την προηγούμενη σαιζόν είδαμε τον οίκο της Χρυσής Αυγής, με banner Χρυσού αγκυλωτού σταυρού, σε μαύρο φόντο. Αυτός ήταν ο οίκος της ωμής δύναμης,  η οποία και ανέβαινε επικίνδυνα σε δημοτικότητα , για τους υπόλοιπους οίκους. Ο λαός πίστεψε πλέον, ότι έπρεπε, να έρθουν όλοι σε πολεμική ετοιμότητα, για να υπερασπιστούν τα χωράφια τους και ότι δεν  έπρεπε να ακούνε άλλο φρούδες υποσχέσεις. .. Έως ότου δολοφονήθηκε ένας αγρότης. Ένας δικός  τους άνθρωπος. Και τότε ,οι αρχηγοί της ΧΑ φυλακίστηκαν και ο οίκος είχε διαλυθεί...

   Ο οίκος του συνασπισμού που προαναφέραμε πιο πάνω, εξελίχθηκε, κερδίζοντας υπομονετικά κόσμο από όλους τους άλλους οίκους. Χωράφια δεν υπήρχαν πλέον και οι πάλαι ποτέ αγρότες έγιναν ζητιάνοι, οι γαιοκτήμονες, με το ζόρι επιζούσαν και η χώρα θύμιζε καπηλειό. Μετονομάστηκε σε οίκο ΣΥΡΙΖΑ, και βρίσκεται μία ανάσα από το να είναι η επόμενη εξουσία της χώρας από ότι είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο του κύκλου... Η επόμενη σαιζόν, ξεκινάει στις 25 του μήνα και όλοι θα είμαστε μπροστά από τις τηλεοράσεις μας. Για να δούμε ....τι θα γίνει? Winter is coming...

                                                                                                                                Γ.ΣΤΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου